Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

USA:s president Donald Trump har öppnat upp för att hans land ansluter till frihandelsavtalet TPP. Som ett led har samtal om detta inletts på en väldigt hög politisk nivå, sade finansminister Steve Mnuchin till det amerikanska handelsdepartementet, rapporterar Bloomberg News.

Finansministern sade att presidenten är villig att förhandla men att man primärt kommer fokusera på bilaterala avtal innan man ser över sin ståndpunkt kring TPP.

USA var under tidigare presidenten Barack Obama ledande inom TPP-processen. Men i samband med att Donald Trump tog över var en av hans första åtgärder att dra ut landet ur avtalet för det ansågs missgynnande för USA.

Att Donald Trump nu kan tänka sig att återigen kliva in i TPP genom nya förhandlingar har inte tagits emot väl av de övriga elva medlemmarna.

Japan som tagit över taktpinnen efter USA:s utträde har upprepade gånger sagt att en omförhandling av TPP inte finns på bordet. Även Chiles president Michelle Bachelet har sagt att USA borde ansluta till TPP så som det är.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.