Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

USA:s president Donald Trump och EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker kom igår överens om att pausa de nya importtullarna medan de förhandlar om lägre tariffer för den transatlantiska handeln. Det är den hittills tydligaste signalen om att en stor handelspartner kan övertyga USA att backa från ett handelskrig, skriver Bloomberg.

Ledarna möttes igår i Washington för att diskutera handeln. Ledarna lovade att utvidga den europeiska importen av amerikansk naturgas och sojabönor och att sänka tariffer förutom på bilar. Handelsparterna kommer att ”hålla tillbaka på andra tariffer” medan förhandlingarna fortgår och samtidigt ompröva de amerikanska stål- och aluminiumtullarna och EU:s motåtgärd, sade Juncker.

”Vi har haft en väldigt stor dag. Vi börjar förhandlingarna just nu men vet inte ännu var de leder”, sade Donald Trump och pratade om en ny fas av handelsrelationer.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.