Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

President Donald Trump har hållit fyra möten med potentiella kandidater för att leda centralbanken Federal Reserve under 2018 och framåt. Ett beslut kommer att fattas inom två-tre veckor sade Trump i fredags.

Enligt uppgifter i media ska Trump ha intervjuat den tidigare Fed-guvernören Kevin Warsch och den nuvarande ledamoten Jerome ”Jay” Powell under de senaste dagarna.

Federal Reserves nuvarande ordförande Janet Yellen har ett kontrakt som löper ut i februari 2018. Under sin valkampanj var Trump kritisk mot Yellen och anklagade henne för att hålla räntorna låga för att boosta ekonomin under tidigare presidenten Barack Obama.

Sedan dess har Trump emellertid mjuknat i sin hållning till Yellen och sagt att han respekterar henne och det arbete hon utfört.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.