Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Donald Trump fortsätter attackera Fed-chefen Jerome Powell, och menar att centralbankschefen ser nästan lycklig ut när han höjer räntan. Det rapporterar Wall Street Journal.

Trump är medveten om det oberoende som den amerikanska centralbanken länge haft i att fastställa ekonomisk politik, men är tydlig med att han vill se lägre räntor.

”Varje gång vi gör något bra, höjer han räntan”, säger presidenten.

På frågan om han ångrar beslutet att nominera Powell till posten svarade Trump att det är för tidigt att säga, men möjligtvis.

I intervjun uttryckte Trump även att den största risken för den amerikanska ekonomin är Federal Reserve, då presidenten anser att man har för bråttom med att höja räntorna.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.