Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

 

Åklagarmyndigheten meddelar att det idag har lämnats in åtal mot tre personer som tidigare varit anställda av Telia. Det sker med anledning av mutanklagelserna i Uzbekistan där Telia igår meddelade att man nått en uppgörelse om att betala totalt 965 miljoner dollar.

Enligt Dagens Nyheter rör åtalet Telias tidigare vd Lars Nyberg, den tidigare Eurasien-chefen Tero Kivisaari samt ytterligare en person. Både Lars Nyberg och Tero Kivisaari förnekar brott.

– Han förnekar att det alls förekommit några mutor och även att han någonsin har tänkt muta någon, säger Kivisaaris advokat Leif Gustafson till DN.

Enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten väcks även talan om förverkande av ekonomiskt utbyte av brott mot bolaget. Det kommer med anledning av detta att hållas en presskonferens på Riksenheten mot korruption idag klockan 13.00.

Telia skrev igår att svenska åklagare fortfarande utreder individer och att det kan komma att riktas förverkandekrav mot bolaget, vilket nu alltså skett.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.