Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Leksakssäljaren  Toys’ R’ Us kan komma att inom kort börja likvidera sin amerikanska verksamhet, rapporterar CNBC med hänvisning till källor.

Bolaget befinner sig under konkursskydd sedan i september och har en misslyckad julförsäljning bakom sig.

Uppgifterna om att hela verksamheten nu kan vara på väg att läggas ned fick dess börsnoterade långivare, leksaksföretagen Hasbro och Mattel, på fall. Hasbro och Mattel tappade båda nästan tre procent under efterhandeln på torsdagen.

Toys’ R’ Us har tidigare av affärskanalen rapporterats vara nära att bryta villkoren för sina kovenanter på 3,1 miljarder dollar. Detta efter att bolagets försäljning, butikstrafik och vinst alla kommit in långt under vad företaget sagt till långivare att förvänta sig.

Efter att den så pass viktiga julförsäljningen gått så svagt ligger företaget nu alltså nära en kollaps och vissa långivare har redan tryckt på för en likvidering.  Toys’ R’ Us har redan börjat likvidera försäljningsställen inför en planerad butiksnedläggning.

Det som har fått Toys’ R’ Us på fall har varit en svag försäljning i kombination med ett skuldberg på 4,9 miljarder dollar.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.