Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Leksaksjätten Toys R Us har ansökt om konkursskydd enligt Chapter 11, skriver USA Today.

I ett uttalande sade vd Dave Brandon att företaget med ansökan hoppas kunna komma till rätta med de finansiella problem som tyngt verksamheten. Toys R Us har länge dragits med en stor skuldbörda.

Ansökan om konkursskydd drabbar inte företagets mer än 1 600 butiker. Dessa uppges komma att fortsätta vara öppna och arbeta med leverantörer för att hålla hyllorna fulla med leksaker och andra nöjesprodukter.

Under rekonstruktionen i enlighet med Chapter 11 i den amerikanska lagstiftningen kommer Toys R Us att primärt försöka hitta lösningar till de 400 miljoner dollar i skulder som måste ha återbetalats redan innan årsslutet. De totala skulderna uppgår till 5 miljarder dollar.

Toys R Us har endast finansiella ägare idag. Kedjan köptes 2005 upp av private equity-aktörerna KKR och Bain samt fastighetsinvestmentbolaget Vornado. Affären var då värd 6,6 miljarder dollar.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.