Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Toyota har som en del av sin nya mobilitetsstrategi valt att göra en miljardinvestering i den sydostasiatiska taxiapptjänsten Grab. Det rapporterar AFP.

Den japanska fordonsgiganten plöjer ned en miljard dollar, motsvarande 8,6 miljarder kronor, i Grab och får för det bland annat tillsätta en person i styrelsen samt skicka en annan medlem till bolagets ledningsgrupp.

Toyota sade i ett uttalande att affären ”riktar sig mot att uppnå anslutning för Grabs flotta i Sydostasien och för att rulla ut olika anslutna tjänster i regionen som använder fordonsdata lagrad med Toyota”.

Grab är den största regionaktören sedan Uber valt att sälja sin lokala verksamhet i utbyte mot ett ägande på 27,5 procent i Grab. Affären har dock stött på hinder i Singapore där myndigheter håller på att utreda om den har skadat konkurrensen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.