Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Eyetrackingbolaget Tobii har ingått avtal om att kontant förvärva återförsäljaren Acuity ETS och konsultverksamheten Acuity Intelligence. Det framgår av ett pressmeddelande.

Acuity ETS är den största återförsäljaren av Tobii Pros undersökningsverktyg medan Acuity Intelligence är en undersöknings- och konsultverksamhet inom neurovetenskap.

Syftet med förvärvet är att stärka Tobii Pro genom direktförsäljning av produkter och tjänster i Storbritannien, där bolagen är verksamma.

I förvärvet ingår även analysmjukvara för eyetracking-studier i VR-miljöer, som kommer att bli en del av Tobii Pros produktportfölj under detta år.

Tom Englund som är affärsområdeschef för Tobii Pro uppger i pressmeddelandet att Acuity har jobbat nära tillsammans med Tobii Pro sedan 2008 och har djup kunskap om bolagets eyetracking-produkter och den lokala marknaden.

Acuity ETS och Acuity Intelligence är baserade i brittiska Reading och sysselsätter tillsammans åtta personer. De omsatte under verksamhetsåret 2016/2017 två miljoner pund, motsvarande cirka 22 miljoner kronor.

Enligt avtalet ska förvärvet fullbordas under februari månad samtidigt som processen att integrera verksamheterna kommer påbörjas omgående.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.