Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Tyska ståljätten Thyssen Krupp sänker sin helårsprognos för det justerade rörelseresultatet till 1,6 miljarder euro från cirka 1,8 miljarder euro. Samtidigt räknar bolaget med att nettoresultatet blir 0,1 miljarder euro för samma period. Förra året uppgick vinsten till 271 miljoner euro.

Bolaget uppger att man utreds för kartellbildande med målet att manipulera stålpriser, vilket har tvingat fram avsättningar.

Därutöver bedriver Thyssen Krupp en egen utredning i frågan och baserat på vad man kommit fram till så här långt går det inte att utesluta ”betydande negativa konsekvenser”, står det i ett pressmeddelande.

Vid sidan av avsättningar för utredningen har bolaget också gjort liknande med koppling till kvalitetsproblem i affärsområdet Components Technology.

Det tillsammans med produktions- och transportproblem inom den europeiska stålenheten under fjärde kvartalet och lägre resultat än väntat inom hissdivisionen gör att det justerade rörelseresultatet för helåret väntas bli 1,6 miljarder euro.

Storägare i Thyssen Krupp är Christer Gardells Cevian Capital med mindre än femtedel av kapitalet.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.