Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Tesla planerar att utrusta Model 3 och nya versioner av företagets bilar med ett infotainmentsystem från Intel, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Tesla har tidigare haft Nvidia som leverantör men nu alltså valt att istället använda sig av Intels mer kraftfulla processorer för att driva infotainmentsystemet i sina bilar. Samtliga av bolagen har avböjt att kommentera.

Infotainment är en sammanslagning av orden information och entertainment och syftar på produktioner med målet att presentera fakta på ett underhållande sätt.

Nvidia har under de senaste två åren haft en börsfest där aktien mer än sexdubblat i värde. Detta har till stor del berott på de affärer som man haft med bilföretagen kring sitt infotainmentsystem.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.