Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Tesla har stämt en före detta anställd inom företaget för att ha stulit och delat med sig av konfidentiell information. Det rapporterar CNBC.

Den anklagade, teknikingenjören Martin Tripp, ska bland annat ha delat med sig av konfidentiella bilder och videos om Teslas tillverkningssystem, står det i stämningen.

Tesla uppger vidare att den anställde även ska ha skrivit datakod för att kunna exportera data ut från bolaget till externa personer.

Slutligen anklagas Martin Tripp också för att ha gjort falska uttalanden till media.

”Till exempel hävdade Tripp att punkterade battericeller hade använts i vissa Model 3-fordon, när sådana celler i själva verket aldrig hade använts i fordonen, batterier eller någon annanstans”, stod det.

Enligt Tesla ska Martin Tripps motiv för sabotage bottna i det faktum att han aldrig blev tilldelad en mer senior roll inom företaget. Han ska även ha haft en dålig relation med anställda. Företaget väljer därför att betrakta hans ageranden som rena hämndaktioner.

Tesla har avböjt att uttala sig till CNBC. Martin Tripp har ännu inte kunnat nås för en kommenterar, uppger affärskanalen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.