Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Tesla har meddelat sina anställda att man ska dra ned med cirka 4 100 jobb eller nio procent av personalen, rapporterar CNBC.

Det handlar om löneanställda som får ryka och beskedet kommer efter att Tesla tidigare i år sagt att man skulle omorganisera företaget. Det inkluderade en förenkling av ledningsstrukturen. Inga fabriksanställda ska vara berörda av nedskärningarna.

På Twitter har vd Elon Musk bekräftat uppsägningarna som en del av en omstrukturering och kallat dem ”tuffa men nödvändiga”.

Tesla meddelar också att man drar tillbaka sina solenergiprodukter från Home Depots butiker. Partnerskapet aviserades i februari i år men redan nu slutar Tesla med att sälja Powerwall, Powerpack och andra solenergiprodukter i hemfixarkedjans butiker.

Anledningen till varför Tesla lägger ned samarbetet med Home Depot är för att man vill fokusera på att sälja solenergiprodukterna i egna butiker och online. Även det avslutade partnerskapet med Home Depot är en del av omstruktureringen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.