Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Japanska Softbank kommer inte att delta i en eventuell privatisering av den amerikanska elbilstillverkaren Tesla. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Det bristande intresset från Softbank ska bero på två orsaker. Det första är att man redan har investerat stort på andra delar av bilområdet, nämligen General Motors enhet för autonom körning, Cruise. Satsningen på 2,25 miljarder dollar tillkännagavs i maj och är ett tillägg till de betydande placeringar Softbank också vidtagit med flera aktörer inom taxiapptjänster.

Den andra anledningen är att Tesla, som visserligen är ledande inom elbilar, ännu inte har levererat på sina löften om massproduktion. Samtidigt ökar konkurrensen från etablerade biltillverkare inom elbilar, vilket inte då lockar Softbank till en investering.

Softbank var senast involverade i samtal om en investering i Tesla under förra året.

Samma nyhetsbyrå har under helgen rapporterat att Saudiarabiens statliga investeringsfond för samtal om att bli en signifikant investerare i Tesla. Detta som en del av grundaren Elon Musks plan om att ta företaget från börsen.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.