Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Tesla har inlett produktionen av sina heltäckande soltak som ska överföra förnybar energi till kundernas hus och Tesla-bilar.

Bolaget sade att produktionen drog igång förra månaden och att man har börjat kartlägga hemmen hos de kunder som gjort den nödvändiga förbokningsinsättningen på 1 000 dollar, rapporterar Reuters.

Tesla meddelade i maj att man stod redo att börja ta emot order för soltaken. Bolaget har avböjt att avslöja hur många reservationer man fått hittills. Produkterna, som tillverkas vid en fabrik i Buffalo, kommer att börja installeras på vissa kunders hustak under de kommande månaderna, uppgavs det.

Tesla har sagt att dess soltak kommer att kosta mellan 10 och 15 procent mindre än ett vanligt nytt tak utrustat med traditionella solpaneler.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.