Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Tesla tappade 4,4 procent under torsdagskvällen efter uppgifter om att domaren i SEC-fallet vill höra en motivering till uppgörelsen mellan parterna. Tesla och myndigheten har fram till 11 oktober på sig att visa att överenskommelsen är ”rättvis och rimlig”, skrev Bloomberg News.

I sällsynta fall har en domare avvisat en uppgörelse i rättsfall, men farhågan var alltså tillräckligt för att sänka Tesla-aktien.

I efterhandeln tappade aktien dessutom ytterligare 2,3 procent till cirka 275 dollar efter att Elon Musk tagit till Twitter. Där hånade han SEC och kallade myndigheten för ”Shortseller Enrichment Commission” i stället för dess korrekta namn Securities and Exchange Commission.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.