Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Elon Musk har gjort som han lovat och installerat ett batteripaket på 100 megawatt vid en vindkraftspark i södra Australien, rapporterar Mashable.

Tesla-chefen uppgav i somras att han skulle hinna med att få anläggningen på plats inom 100 dagar. Startdatumet var satt till den 29 september vilket innebär att han levde upp till löftet.

Det enda som återstår är tester för att fastställa att batterierna möter kraven från energioperatören AEMO och regeringen för delstaten South Australia.

Om allt faller väl ut kommer batterierna att kunna börja användas från och med den 1 december.

Bakom batteripaketet ligger det omfattande strömavbrott som drabbade 1,7 miljoner invånare i Australien förra hösten. Strömproblemen har även fortsatt under sommaren och den lokala regeringen har letat efter en hållbar lösning på problemen. Teslas batterier har nu tagits fram som lösning.

Batterisystemet som är det största i världen kommer att kunna ge el till över 30 000 bostäder. Det är samma mängd bostäder som blev strömlösa under förra höstens strömavbrott.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.