Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Tencent Music har lämnat in en ansökan om börsnotering i USA, dock utan att tydliggöra om man vill ta upp listningen på New York-börsen eller Nasdaq. Det skriver Wall Street Journal.

I dokumentet redovisade företaget sina finansiella siffror för det föregående året. Intäkterna mer än fördubblades till 1,66 miljarder dollar på vilket man gjorde en vinst av 199 miljoner dollar, cirka två miljoner dollar mer än jämfört med året innan.

Tencent Music värderades vid slutet av fjolåret till 12,5 miljarder dollar och en notering har uppgetts kunna höja denna siffra till över 25 miljarder dollar. Det skulle i sådana fall göra listningen till en av de största hittills i år.

Tencent Music blir annars den andra stora musiktjänsten att ta klivet in på börsen efter att svenska Spotify tillåtit handel med sina aktier på New York-börsen i april.

Tencent Music, som är en del av Tencent, hade vid slutet av juni 644 miljoner månatliga användare varav 23,3 miljoner var betalande användare. Vid samma tidpunkt var andelen för Spotify på betydligt lägre 180 miljoner användare men av dessa var hela 83 miljoner betalande användare.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.