Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Telenor redovisar en omsättning som var lägre än väntat medan vinsten var högre än väntat för det första kvartalet.

Omsättningen uppgick till 27 113 miljoner norska kronor (27 596), att jämföra med Factsets analytikerkonsensus som låg på 28 235. Organiskt krympte bolaget 1,5 procent (+0,3).

Ebitda-resultat blev 11 309 miljoner norska kronor (10 504), väntat 10 982, med en ebitda-marginal på 41,7 procent (38,1).

Resultatet efter skatt blev 4 987 miljoner norska kronor (4 168), analytikerkonsensus 3 530.

Telenor-chefen Sigve Brekke skriver i en kommentar att det strategiska beslutet att sälja av tillgångar i Central- och Östeuropa gör att bolaget kommer att kunna fokusera på att utveckla affärerna i Skandinavien och Asien.

Telenor spår en organisk abonnemangs- och trafiktillväxt om 1-2 procent och en organisk ökning av ebitda-resultatet med 2-3 procent för helåret. I det första kvartalet var tillväxten i abonnemang- och trafik 1 procent.

Investeringarna, justerade för Central- och Östeuropa, väntas uppgå till 17-18 miljarder norska kronor.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.