Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Takatas fordringsägare kräver att bolaget återbetalar 3,8 biljoner won, motsvarande 278 miljarder kronor, för kostnader relaterade till främst återkallelser. Det framgår av inskickade dokument som nyhetsbyrån Reuters fått ta del av.

Bland dem som kräver återbetalning är storkunden Honda. Även banker och obligationsinnehavare finns med på listan, enligt uppgift.

Samtidigt är kraven övermäktiga för Takata vars kassa uppgick till 78 miljarder yen i slutet av senaste räkenskapsåret. Den täcker alltså upp endast 2 procent av vad som efterfrågas.

De materiella tillgångar som bolaget har är värda 93 miljarder yen men de har gått till företagets köpare, Key Safety Systems. Resterande tillgångar måste Takata behålla för att kunna ersätta de defekta krockkuddarna.

Just de defekta krockkuddarna är vad som har lett till Takatas problem och ansökan om konkursskydd. Kuddarna som riskerar att explodera allt för kraftigt har lett till minst 18 dödsfall och 180 skadefall världen över. Bolaget har avböjt att kommentera de senaste uppgifterna.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.