Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Ventilationsföretaget Systemair vinstvarnar för det fjärde kvartalet i räkenskapsåret 2017/18. Bolaget uppger att rörelseresultatet preliminärt bedöms minska till 5 miljoner (48) vilket är lägre än marknadens förväntningar.

Justerat för jämförelsestörande poster bedöms rörelseresultatet uppgå till 49 miljoner kronor. Försäljningen ökar däremot med 5,4 procent till 1 827 miljoner kronor (1 733).

Att resultatet tyngs beror på flera engångsposter, skriver Systemair i sitt pressmeddelande. Bland annat har det framkommit att material- och arbetskostnaderna för att slutföra en större projektleverans blir större än förväntat. Den bedömda förlusten i projektet uppgår till motsvarande 20,3 miljoner kronor.

Det blir även en nedskrivning av goodwill relaterat till förvärvet av norska dotterbolaget Reftec, som aviserades i maj, om 11,2 miljoner kronor under kvartalet. Dessutom har Systemair satt av 12,2 miljoner kronor för förväntade förluster relaterat till en större kund i Mellanöstern.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.