Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Sydkorea kommer från och med den 20 januari förbjuda anonyma personer från att få handla med kryptovalutor, uppger branschkällor till Yonhap News.

Under det nya regelsystem som ska implementeras kommer bara personer med riktiga namn som matchar bankkontot med det på kryptobörser tillåtas att få göra insättningar och uttag.

Uppgifterna kommer efter att Sydkoreas regering i förra veckan uppgett att man överväger en potentiell nedläggning av kryptovalutabörser.

Sydkorea är en av världens främsta handelsplatser för kryptovalutor. Totalt står landet för en femtedel av den globala handeln.

Samtidigt finns det en oro för att utvecklingen är på fel håll och att en bubbla håller på att skapas som kan drabba flera av landets invånare, särskilt unga. Det uppskattas att en miljon sydkoreaner har innehav i några av de mest kända kryptovalutorna.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.