Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Snusjätten Swedish Match förvärvar en majoritetspost i Gotlands Snus som omsätter 50 miljoner kronor på årsbasis för en icke offentliggjord köpesumma. Det framgår av ett pressmeddelande.

Företaget producerar ungefär fyra miljoner dosor per år, har ca 40 anställda, och är lokaliserat i Romakloster på Gotland.

”Gotlandssnus är ett perfekt komplement till vår nuvarande affär och kommer att ge ett ytterligare djup till våra erbjudanden”, skriver Swedish Match-vd:n Lars Dahlgren i pressmeddelandet.

Grundaren av Gotlands Snus Henrik Jacobsson kommer att fortsätta i sin roll som vd för bolaget och kommer också att kvarstå som minoritetsaktieägare i Gotlandssnus.

Transaktionen planeras att vara slutförd den 22 augusti.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.