Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Swedbanks årsstämma beviljade ansvarsfrihet för samtliga styrelseledamöter och för styrelseordförande Lars Idermark men inte för avgående vd Birgitte Bonnesen.

Årsstämman på torsdagen beslutade om nyval av Kerstin Hermansson som styrelseledamot och omval av styrelseledamöterna Bodil Eriksson, Ulrika Francke, Mats Granryd, Lars Idermark, Bo Johansson, Anna Mossberg, Peter Norman, Siv Svensson och Magnus Uggla.

Stämman omvalde Lars Idermark som styrelseordförande. Det framgår av kommunikén från stämman.

Stämman godkände styrelsens utdelningsförslag på 14,20 kronor per aktie för 2018.

Tidigare under dagen hade Swedbanks aktie handelsstoppats och banken hade i ett pressmeddelande meddelat att Birgit Bonnesen får lämna rollen som vd och koncernchef. Handeln i aktien upptogs under den sena eftermiddagen. Kursen fortsatte då att falla och stängde dagen med en nedgång på över sju procent.

Finwire/EFN

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.