Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Svenska e-sportföreningen, SESF, har fått en ny huvudsponsor i Svenska Spel. Samarbetet gäller över de kommande tre åren, uppger SESF på hemsidan.

”Att Svenska Spel blir huvudsponsor till SESF, precis som de är till flera andra förbund, visar att e-sporten normaliseras som sport”, säger Magnus Jonsson, ordförande i SESF.

Svenska Spel är sedan tidigare huvudsponsor till de svenska förbunden för fotboll, ishockey, innebandy, handboll samt bandy. Att man nu även kopplar till sig e-sport beror på att man ser möjligheter i att kunna ge relevanta erbjudanden till en ny målgrupp, uppges det.

Svenska Spel har tidigare ansökt om att få erbjuda spel på e-sport och ska göra det igen när den nya spelmarknaden öppnar den 1 januari 2019.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.