Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Den totala försäljningen av kläder i fysiska butiker och deras e-handel, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, minskade med 4,1 procent i september jämfört med samma månad förra året. Skoförsäljningen minskade också under månaden och uppvisade en utveckling om –6,7 procent.

Det framgår av Stilindex från Svensk Handel Stil.

Utfallet hittills i år landar på -2,5 procent för kläder och på -2,0 procent för skor.

– Månaden började mycket dåligt men i takt med att vädret försämrades blev försäljningen bättre, om än inte bra, säger Mikael Sandström, branschordförande för Svensk Handel Stil.

– Försäljningen i september och oktober bör slås samman för att ge en rättvisande bild av utvecklingen. Samtidigt var fjolårets oktobermånad mycket svag, varför jag törs sticka ut hakan och bedömer att oktober blir en månad med plussiffror, säger Sandström.

Butiker och e-handelSeptember 2018Ackumulerat 2018
Kläder-4,1%-2,5%
Skor-6,7%-2,0%

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.