Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Produktionen inom den svenska industrin minskade med 1,7 procent i månadstakt i augusti och steg med 7,3 procent i årstakt i säsongsrensade tal, enligt statistik från SCB. Månaden innan steg produktionen med nedreviderade 5,2 procent (tidigare 5,3) på årsbasis.

Bland industrins delbranscher uppvisade elektronikvaruindustrin den största uppgången mot föregående månad, medan störst nedgång sågs inom industrin för metallvaror.

Den totala orderingången inom industrins ökade med 2,2 procent i månadstakt och med 2,1 procent i årstakt under juli. Störst ökning visade annan transportmedelsindustri och övrig maskinindustri. På årsbasis uppvisade en majoritet av delbranscherna en positiv utveckling. Störst ökning uppvisades av motorfordonsindustrin, som ökade med 39,4 procent.

Industrins totala orderingång minskade med 1,8 procent i augusti 2017 jämfört med juli, i säsongrensade tal. Jämfört med augusti föregående år ökade orderingången med 6,3 procent i kalenderkorrigerade tal.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.