Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Ljudboksspecialisten Storytel bedömer att det finns goda utsikter för en sänkt momssats på digitala böcker i Sverige efter ett beslut av Ekofin, rådet för ekonomiska och finansiella frågor, idag.

Ekofin beslutade att EU:s medlemsstater själva ska kunna besluta om att tillämpa en reduceras momssats på digitala böcker, strömmande och nedladdningsbara ljud- och e-böcker.

Det innebär att Sverige, och andra medlemsstater, kan ta ett beslut om att sänka momsen på digitala böcker från nuvarande 25 till 6 procent. Det skulle i så fall vara i linje med momsen på fysiska böcker i Sverige.

”I snart 10 års tid har vi kämpat tillsammans med Svenska Förläggareföreningen och svenska politiker på att korrigera den orättvisa skillnaden i momssatser mellan den digitala ljudboken och fysiska böcker”, säger Storytels vd Jonas Tellander i ett pressmeddelande.

Storytel pekar bland annat på att finansminister Magdalena Andersson och kulturminister Alice Bah Kuhnke i en artikel informerat om att de ska sänka momsen på digitala publikationer så snart EU-lagstiftningen tillåter.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.