Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Storbritanniens regering kommer från och med 2020 att införa en digital skatt på techföretag, rapporterar Wall Street Journal.

Åtgärden kommer efter att en global standardiserad digital skatt inte kunnat uppnås mellan de utvecklade länderna. Storbritannien sade under måndagen att man inte längre kan vänta utan ska införa en digital skatt om två år.

Den nya skatten kommer att vara begränsad till stora och lönsamma företag med årliga intäkter om minst 500 miljoner pund. Skatten kommer att baseras på två procent av företagens intäkter vilket kan betyda 400 miljoner pund extra till statskassan på årsbasis, enligt finansminister Philip Hammond.

De amerikanska teknikjättarna har i Europa ofta kritiserats för att föra över stora vinster till länder med låg bolagsbeskattning. Ofta har skatterna betalats på Irland där de är lägst inom EU och därför har nu flera länder, inklusive EU som helhet, börjat skissa planer på att tvinga företagen att istället börja betala lokala skatter baserade på lokalt intjänade intäkter.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.