Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Prisindex för privatägda bostäder sjönk med 1,5 procent mellan augusti och september, enligt den senaste månadsstatistiken från Valueguard.

Bostadsrättsindex sjönk med 1,9 procent medan villaindex backade med 1,3 procent.

På årsbasis är det kombinerade indexet nu upp med 6,7 procent, vilket kan jämföras med +9,2 procent i augusti. Priserna på bostadsrätter är upp med 4,5 procent i årstakt medan villorna är upp 8,1 procent.

Störst nedgång för priserna på bostadsrätter noteras i Stockholm, där de föll med 2,2 procent i månadstakt under september. Även i Göteborg och Malmö var priserna ned, med 1,9 respektive 1,4 procent.

Tolvsmånadersförändringen på Stockholms bostadsrättsmarknad ligger i september på endast +1,7 procent, vilket är den lägsta årstakten på nästan sex år.

Även villaindex föll i samtliga tre storstäder på månadsbasis. I Stockholm sjönk villaindex med 1,4 procent och i både Göteborg och Malmö var nedgången 1,8 procent.

Se även: ”Marknadspsykologin har svängt”

Finwire/EFN

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.