Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Prisindex för privatägda bostäder var oförändrat mellan februari och mars enligt den senaste månadsstatistiken från Valueguard. Detta efter att ha sjunkit med 0,4 procent månaden innan.

Både bostadsrättsindex och villaindex var oförändrat, efter att ha backat med 0,8 respektive 0,2 procent i februari.

”I januari såg vi en återhämtning sedan höstens nedgång. Därefter har HOXSWE rört sig väldigt lite. Därmed kan vi konstatera att nedgången från i höstas är bruten. Däremot har vi inte sett samma återhämtning som vid de tre tidigare nedgångarna på höstarna 2007, 2008 och 2011. Det gör att vi nu har en ny situation på marknaden som inte följer något mönster från tidigare”, uppger Valueguard.

På tremånadersbasis är det kombinerade indexet upp med 3,0 procent medan det är ned med 4,5 procent på årsbasis. Priserna på bostadsrätter har backat med 8,6 jämfört med för ett år sedan medan villorna är ned 1,8 procent.

I Stockholm är nedgången för bostadsrätter 0,1 procent i månadstakt, i Göteborg 0,4 procent, medan priserna är upp 0,3 procent i Malmö. Villapriserna har stigit med 0,4 procent i Stockholm och med 0,5 procent i Malmö, medan de är ned 0,6 procent i Göteborg.

I årstakt är bostadsrättspriserna ned med 10,3 procent i Stockholm, vilket är den största nedgången på tolv månaders sikt sedan finanskrisen hösten 2008. Priserna är ned med 6,8 procent i Göteborg och 5,6 procent i Malmö. För villorna är årstakten -6,7 procent för Stockholm, -2,4 procent för Göteborg och +0,7 procent för Malmö.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.