Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Priserna på både bostadsrätter och villor var oförändrade i oktober. Detta efter att ha varit upp 2 procent respektive ned 1 procent månaden innan. Det framgår av statistik som är framtagen av SCB på uppdrag av Svensk Mäklarstatistik.

Jämfört med för tre månader sedan är priserna för bostadsrätter upp 3 procent, medan villapriserna är oförändrade. I årstakt är prisutvecklingen -4 procent för bostadsrätter och -1 procent för villor.

”Oktober är en av de intensivaste månaderna på bostadsmarknaden med många försäljningar och detta år var inget undantag. Detta år överträffar oktober både maj och september som annars brukar få toppnoteringen”, kommenterar Per-Arne Sandegren analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

På månadsbasis har bostadsrättspriserna stigit 1 procent i Stor-Stockholm samtidigt som priserna i Stor-Göteborg är oförändrade. I Stor-Malmö har de sjunkit med 2 procent.

Villapriserna har sjunkit med 1 procent i Stor-Stockholm medan de är oförändrade i Stor-Göteborg och Stor-Malmö.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.