Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Statoil köper 40 procent av tillgångarna i det brasilianska solkraftsprojektet Apodi som ska förse cirka 160 000 hushåll med elektricitet. Det uppger bolaget på onsdagsmorgonen.

Apodi ska börja inrättas under innevarande månad och Statoil har också gått med på att köpa 50 procent av aktierna i företaget som står för byggnationen. Sammantaget kostar de två aktieförvärven Statoil 25 miljoner dollar, motsvarande 203 miljarder kronor.

Säljare till Apodi-tillgångarna är den norska solkraftsproducenten Scatec Solar. Affären med Statoil har också gjort att de två företagen gått med på att i framtiden tillsammans utveckla nya solkraftsprojekt i Brasilien.

Apodi är på 162 megawatt och ligger i Quixeré i den nordöstra delstaten Ceará. Den förväntas börja leverera el i slutet av 2018.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.