Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Det blev ett starkt år för svensk utrikeshandel förra året, enligt SCB. Exporten ökade med 10 procent och varuimporten med 9 procent i löpande priser jämfört med 2016.

Handelsnettot landade på -6 miljarder. Handelsnettot var även negativt under 2016, då med 15 miljarder kronor.

Sveriges varuexport till EU-28 steg med 10 procent och varuimporten därifrån med 9 procent jämfört med samma period året innan. Exporten till euroländerna ökade med 10 procent och importen därifrån med 9 procent. Bland EU-länderna ökade exporten till Tyskland med 14 procent, till Storbritannien med 13 procent och till Danmark med 7 procent.

Både exporten till och importen från övriga Europa steg med 10 procent. Exporten till Norge ökade med 8 procent och importen därifrån med 7 procent. Exporten till Ryssland ökade med 28 procent och importen därifrån med 18 procent.

Exporten till Asien ökade med 15 procent och importen därifrån med 7 procent. Här noteras en ökad export till Kina med 27 procent, medan importen därifrån steg med 7 procent.
Exporten till USA ökade med 3 procent medan importen därifrån minskade med 3 procent.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.