Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Musikströmningstjänsten Spotify redovisar en omsättning i linje med förväntat under tredje kvartalet. Resultatet var negativt men betydligt bättre än väntat.

Omsättningen uppgick till 1 352 miljoner euro, att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 1 335.

Rörelseresultatet blev -6 miljoner euro, väntat rörelseresultat var -51.

Antalet premiumanvändare var 87 miljoner vilket var i linje med förväntningarna. I förra kvartalet var nivån 83 miljoner.

Aktiva månadsanvändare, MAU, ökade till 191 miljoner, strax under förväntningarna om 191,8 miljoner. I förra kvartalet var nivån 180 miljoner. Bolagets prognos låg på 188-193 miljoner.

För det fjärde kvartalet räknar Spotify med att öka antalet premiumanvändare till 93-96 miljoner, en ökning med 30-36 procent i årstakt. Antalet månatligt aktiva användare spås av bolaget öka med 24-29 procent till 199-206 miljoner, en mindre justering från tidigare 199-207 miljoner.

De totala intäkterna bedöms landa på mellan 1,35 och 1,55 miljarder euro med ett rörelseresultat på mellan -35 miljoner och 15 miljoner euro. Intäktsprognosen är oförändrad men den tidigare guidningen för rörelseresultatet var en förlust på mellan 20 och 100 miljoner euro.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.