Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Musiktjänsten Spotify bedömer att intäkterna ökar med 20-30 procent under 2018 till mellan 4,9 och 5,3 miljarder euro. Rörelseförlusten väntas bli 230-330 miljoner euro och inkluderar då kostnader på 35-40 miljoner kopplat till direktnoteringen av aktier på New York-börsen.

Det beskedet ger Spotify i ett pressmeddelande inför att aktierna börjar handlas på New York-börsen i nästa vecka, tisdagen den 3 april.

För årets första kvartal spår Spotify intäkter på mellan 1,1 och 1,15 miljarder euro. Rörelseresultatet väntas under samma period bli negativt med 50-80 miljoner euro.

Antalet betalande användare väntas uppgå till mellan 73 och 76 miljoner under det första kvartalet. Det motsvarar en ökning med 41-46 procent jämfört med samma kvartal i fjol. För hela 2018 är prognosen att antalet premiumanvändare landar på 92-96 miljoner, en ökning med 30-36 procent.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.