Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Miljardären George Soros har genom sin investeringsfirma Soros Fund Management köpt techaktier som Apple, Facebook och Spotify under det andra kvartalet. Det visar inskickade dokument till amerikanska finansinspektionen, SEC.

I Apple, som nyligen blev första företag att nå en biljon dollar i marknadsvärde, köpte Soros 54 500 aktier. Posten är värd 11,4 miljoner dollar baserat på stängningskursen i tisdags.

Soros gick också in i Spotify. Totalt köptes 728 700 aktier som idag är värda 122,6 miljoner dollar. Spotify har sedan noteringen stigit med 27 procent fram till slutet av juni, och därefter fortsatt med ytterligare 15 procent. När Soros förvärvade aktierna framgår inte.

Ett annat lyckat köp har varit de 7,12 miljoner Pandora Media-aktier som handlades in. Dessa har stigit med 57 procent under det andra kvartalet och posten är idag värd 56,1 miljoner dollar.

Under det andra kvartalet kom Soros också att dumpa aktier i Ebay, Nvidia, Snap och Paypal. Innehaven i Googles moderbolag, Alphabet, och Amazon kom under samma period att bli reducerade, framgår det av dokumentet.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.