Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Den spanska börsen har inlett med fallande kurser på måndagen efter helgens stökiga folkomröstning gällande självständighet.

IBEX 35-index tappade direkt 1,3 procent i den tidiga handeln, vilket kan jämföras med en svag uppgång för Europa-indexet Stoxx 600, men har sedan återhämtat sig något till -0,8 procent.

Helgens omröstning utmynnade i våldsamheter när polisen slog till mot vallokaler och över 800 personer ska ha skadats. Enligt det preliminära resultatet vann ja-sidan även om valdeltagandet var lågt, men Spaniens premiärminister Mariano Rajoy säger att omröstningen var olaglig och därmed inte giltig.

Katalonien har idag status som autonomi i Spanien och står för 19 procent av Spaniens BNP. Regionen, som ligger i nordöstra Spanien, omfattar de fyra provinserna Lleida, Tarragona, Girona och Barcelona. Barcelona är Kataloniens regionhuvudstad.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.