Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Spänningen stiger inför Fingerprint Cards rapportsläpp på torsdagen. Fokus vid rapporttillfället kommer ligga på försäljningen, samt om Fingerprint föreslår en utdelning för första gången.

Det finns även förväntningar om att bolaget kan komma med en uppdaterad prognos i delårsrapporten. Bruttomarginalen väntas ligga i linje med vad den gjorde under tredje kvartalet, då den låg på 45 procent.

Analytikerna som bevakar FPC är oeniga i sina bedömningar inför rapporten. Endast en analytiker som bevakar FPC förväntar sig en utdelning för 2015, om 4 kronor per aktie. De ger ett snittestimat om 1.33 kronor i utdelning.

Den ökade konkurrensen förväntas inte påverka 2016 års resultat anmärkningsvärt eftersom trösklarna är långa. ABG Sundial Collier räknar med att konkurrensen först kommer ha ordentlig effekt på FPC intäkter år 2017. Då försäljningsprognosen från ABG är satt 1.5 Miljarder kronor under 2016 års försäljningsprognos.

FPC nämns som ett av de mest blankade bolagen på Stockholmsbörsen enligt uppgifter är drygt 11 procent av alla aktier i Fingerprint utlånande till investerare och fonder som hoppas på kursfall. Oväntat skulle detta kunna skapa rusning uppåt i aktien om rapporten överträffar marknadens förväntningar, då blankarna kan bli tvungna att täcka sina positioner.

Det är känt sedan tidigare att analytikerna som bevakar Fingerprintaktien med en officiell rekommendation är oense i sina bedömningar. Norska Arctic Securities rekommenderar FPC medan ABG har sälj och Carnegie har behåll.

Fingerprint diskuterades även i dagens Börslunch.

160203_Fingerprintgraf

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.