Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

SpaceX har tagit in ytterligare 100 miljoner dollar, motsvarande 831 miljoner kronor, som en del av sin senaste finansieringsrunda. De framgår av inskickade dokument, rapporterar CNBC.

Kapitalinjektionen innebär att företagsvärdet för Elon Musks rymdföretag nu är på 21,5 miljarder dollar, enligt Equidate som är en handelsplattform för icke-noterade aktier. SpaceX har avböjt att kommentera.

I de inlämnade dokumenten framgår det inte vilka som är bolagets senaste investerare.

SpaceX har inräknat för de 100 miljoner dollar som man nu tagit in samlat på sig sammantaget 449,9 miljoner dollar i nytt kapital i år. De ursprungliga 349,9 miljoner dollar kom in vid en aktieemission i augusti.

Sett till verksamheten har SpaceX fortsatt att skjuta upp raketer och enligt direktören Gwynne Shotwell är målet att kunna genomföra en uppskjutning varannan eller var tredje vecka. På längre sikt vill SpaceX börja genomföra fraktleveranser till Mars.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.