Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

SpaceX har antytt att man inte kommer skjuta upp rymdturister till en omloppsbana runt månen i år som tidigare aviserat. Det är det senaste tecknet på tekniska och produktionsmässiga utmaningar för bolaget, skriver Wall Street Journal.

Under helgen bekräftade talespersonen James Gleeson att uppskjutningen har flyttats fram, utan att ge mer konkreta detaljer än så. I ett mail delger Gleeson att Space X fortfarande kommer att skicka upp rymdturister och att det finns ett ökande intresse från många kunder.

Förseningen sker mot bakgrund av att Space X förväntar sig 40 procent förre uppskjutningar nästa år, jämfört med 28 detta år. Nedgången speglar i första hand en global nedgång i tillverkningsorder och uppskjutningskontrakt för stora kommersiella satelliter.

Space X senaste raket Falcon Heavy som sköts upp i februari för första gången har även tagits mot med visst tvivel av marknaden. Thomas Mueller som är bolagets raketteknikchef uppger att många inte vet om raketen är seriös nog ännu för att ta reda på hur man använder den.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.