Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Sony Corporation of America, det amerikanska dotterbolaget till Sony, tar över majoritetsägandet i EMI Music Publishing. Det framgår av ett pressmeddelande.

Verksamheten förvärvas från konsortiet Mubadala Investment från Abu Dhabi. Det handlar om en post på 60,2 procent som Sony nu tar över för 1,9 miljarder dollar och därmed utökar sitt ägande.

Under villkoren för avtalet betalar Sony däremot totalt 2,3 miljarder dollar i kontanter som ger ett indirekt ägande av 90 procent i EMI. Det är alltså ytterligare 400 miljoner dollar som Sony betalar till befintliga ägare i EMI för att kunna genomföra affären. Sony kommer att göra EMI till ett dotterbolag.

EMI Publishing äger över två miljoner låtar, inklusive från klassiker som Queen och Carole King, samt nutida artister som Kanye West, Drake och Sam Smith.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.