Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Japanska Sony köper nästan hälften av aktierna i Peanuts Worldwide, som sitter på rättigheterna till bland annat den tecknade serien Snobben. Det rapporterar CNN Money.

För 180 miljoner dollar förvärvar Sony 39 procent av kapitalet i Peanuts från huvudägaren DHX Media. Den senare kontrollerar 80 procent och efter affären lämnas man kvar som majoritetsägare med 41 procent.

Resterande 20 procent i Peanuts ägs av familjen till Peanuts-grundaren, Charles Schulz som avled 2000.

Bakgrunden till varför Sony tar en stor andel i Peanuts är för att Snobben är särskilt populär i Japan, uppges det. Sony har haft licens på den tecknade serien på önationen sedan 2010, enligt DHX.

Sonys affär med DHX kommer för övrigt ett år efter att DHX tagit över 80 procent i Peanuts från Iconix. DHX säljer nu en del i Peanuts för att bli av med en del av skulderna.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.