Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Japanska elektronikjätten Sony rapporterar både högre intäkter och vinst än väntat i andra kvartalet i räkenskapsåret och höjer prognoserna för året. Den starka utvecklingen beror främst på valutakursförändringar och en ökad försäljning inom spel och nätverkstjänster.

Försäljningen uppgick till 2,06 biljoner yen (1,86), motsvarande 18,2 miljarder dollar. Väntat var 1,87 miljarder yen enligt Bloombergs analytikerkonsensus.

Nettovinsten för kvartalet landade på 130,85 miljarder yen vilket var rejält mycket högre än väntade 81,08 miljarder. Sony höjer även utdelningen för kvartalet från 10 till 12,5 yen per aktie.

För räkenskapsåret som löper till sista mars 2018 räknar Sony med en försäljning på 8,5 biljoner yen med en nettovinst på 380 miljarder yen. Det är en höjning från tidigare 8,3 biljoner i försäljning respektive 255 miljarder yen i nettovinst.

Om Sony når målen för räkenskapsåret innebär det en rekordvinst som tidigare bara uppnåtts under 1998 i samband med att företagets första PlayStation-konsol gjorde succé.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.