Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Pensionsmyndigheten utreder om Solidar följer samarbetsavtalet som gäller för fondtorget och har köpstoppat fonderna så länge utredningen pågår. Fonderna går under tiden alltså inte att välja på torget. Det framgår av ett pressmeddelande från PPM.

Om utredningen visar att Solidar bryter mot avtalet kan det leda till att fonderna avregistreras från fondtorget. Handeln kommer att öppnas igen om avtalet följs, enligt PPM.

Den som vill kan byta från fonderna till någon av övriga fonder på fondtorget eller till det statliga förvalsalternativet AP7 Såfa.

130 000 pensionssparare har hela eller delar av sin premiepension investerad i Solidars fonder till ett totalt värde av 18 miljarder kronor. Solidars sparare har informerats.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.