Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Snap har mottagit en så kallad subpoena (krav på inlämning av dokument) från det amerikanska justitiedepartementet och finansinspektionen, SEC. Det är på begäran av missnöjda aktieägare som myndigheterna agerar. Investerarna anklagar Snap för att ha vilselett dem när man spelade ned rivaliteten med Instagram i samband med noteringen.

Snap har till nyhetsbyrån Reuters bekräftat att man erhållit kraven. Bolaget var fåordigt men sade att de förmodligen är relaterade till den grupptalan som förs mot bolaget kring noteringen.

Snap har sedan debuten i mars gått ned rejält i börsvärde. Efter att initialt ha rusat över 40 procent under första handelsdagen och värderats till 40 miljarder dollar, är marknadsvärdet numera knappt 9 miljarder dollar.

Vad som har föranlett nedgången från i mars är att Instagram har klivit fram och vunnit över delar av Snaps marknad. Man har klonat flera av tjänsterna på Snapchat och har idag dubbelt så många användare.

De aktieägare i Snap som är missnöjda över utvecklingen anser att bolaget inte var tillräckligt tydligt om hotet från Instagram. Tekniksajten Techcrunch motsätter sig detta och hänvisar till prospektet från Snap där man tydligt lyfter fram kopieringshotet från Instagram.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.