Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Den globala försäljningen av smartphones steg med 1,3 procent under det första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Det visar siffror från Gartner.

Därmed har tillväxten återvänt för smartphones efter att försäljningen kvartalet innan noterats för den första minskningen sedan 2004.

Under det första kvartalet såldes det 384 miljoner smartphones, vilket motsvarar 84 procent av alla sålda mobiler.

Det var de billigare varianterna på smartphones och de i mellanprissegmentet som gick bäst under perioden, enligt uppgift.

Bland aktörerna har Vivo och Oppo påverkats av den svagare marknaden i Kina, men det är ändå Samsung som verkar ha det tuffast. Bolaget fortsätter tappa användare till kinesiska rivaler och den inbromsade tillväxten har inneburit att man tappat 0,3 procent av marknaden.

Samsung är dock alltjämt störst med 20,5 procent.

Bakom följer Apple med 14,1 procent (13,7), och den kinesiska trion Huawei, Xiaomi och Oppo. Av de tre kinesiska aktörerna är det endast Oppo som tappat marknadsandelar under kvartalet.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.