Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Priserna på bostadsrätter sjönk med 1 procent i maj, efter att ha sjunkit med lika mycket förra månaden. Samtidigt steg villapriserna, som var oförändrade förra månaden, med 1 procent. Det framgår av statistik som är framtagen av SCB på uppdrag av Svensk Mäklarstatistik.

Jämfört med för tre månader sedan har priserna för bostadsrätter sjunkit 2 procent (-1), medan villapriserna är upp 2 procent (+1). I årstakt är prisutvecklingen upp 8 procent (-7) för bostadsrätter och oförändrad för villor (0).

”I Stor-Stockholm, där 4 av 10 bostadsrätter säljs, gick priserna ned viket påverkar även rikssiffran negativt. Samtidigt var priserna i centrala Stockholm oförändrade medan de var positiva i övriga områden, där centrala Göteborg överraskar med en uppgång på 2 procent senaste månaden”, kommenterar Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.