Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

De stora skivbolagen är inte nöjda med Spotifys beslut att börja erbjuda direktlicenser till artister och betala dem i förväg. Det uppger källor till musiksajten MBW.

Universal, Sony och Warner är alla väldigt missnöjda och överväger att agera genom att förbjuda licens för Spotify i nya marknader, enligt uppgift.

Om detta realiseras lär Spotify inte kunna gå in i Indien, där man tänkt rulla ut en betaversion under sommaren, följt av den riktiga versionen några månader senare.

Enligt MBW utgör Indien det första steget i bolagets internationella expansion, där nästa marknader ska vara Sydkorea och Ryssland, följt av en ökad närvaro i Afrika och Mellanöstern.

För att Spotify ska kunna börja verka på de nya marknaderna är territoriella licenser från skivbolagen nödvändiga.

”Det är upp till Spotify att övertyga oss om varför vi borde hjälpa dem att konkurrera. I nuläget, av uppenbara skäl, känner vi oss inte mycket övertygade”, sade en källa inom ett av skivbolagen.

Personen tillade ”vi överväger väldigt seriöst (att inte ge licens) för Indien”.

Spotify finns idag på 65 marknader och senast expanderade bolaget i mars. Då blev det en lansering i Sydafrika, Israel, Rumänien och Vietnam.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.