Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Verkstadsbjässen SKF redovisar ökad omsättning men lägre än väntat under tredje kvartalet 2017. Det justerade rörelseresultatet blev högre än väntat.

”Tredje kvartalet kännetecknades av en fortsatt organisk tillväxt och förbättrad rörelsemarginal”, säger vd Alrik Danielson i rapporten.

Omsättningen uppgick till 18 627 miljoner kronor (17 862), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 18 717. Den organiska tillväxten var 8 procent. I föregående period var organiska tillväxten 7,5 procent.

Rörelseresultatet exklusive extraordinära poster utföll till 2 211 miljoner kronor (1 811), med en rörelsemarginal exklusive extraordinära poster på 11,9 procent. Väntat var 2 002 miljoner. I förra kvartalet var den justerade rörelsemarginalen 12,0 procent.

Resultatet före skatt var 1 692 miljoner kronor (2 049), analytikerkonsensus 1 767.

Bolagets marknadsutsikter för det fjärde kvartalet jämfört med tredje kvartalet 2017:

”Efterfrågan på SKF:s produkter och tjänster förväntas bli relativt oförändrad för koncernen, men också för Industri och Fordon.

Efterfrågan förväntas bli något högre i Europa och relativt oförändrad i Nordamerika, Asien och Latinamerika”, skriver bolaget i dagens rapport.

I samband med rapporten för det andra kvartalet skrev bolaget följande om
utvecklingen för det tredje kvartalet.jämfört med andra kvartalet:

”Efterfrågan på SKFs produkter och tjänster förväntas bli lägre för koncernen och Industri och något lägre för Fordon. Efterfrågan förväntas bli avsevärt lägre i Europa och relativt
oförändrad i Nordamerika, Asien och Latinamerika.”

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.